Jusuf Nurkić se pobrinuo da Svetlana iz Vlasenice zimu dočeka u toploj kući

Jusuf Nurkić se pobrinuo da Svetlana iz Vlasenice zimu dočeka u toploj kući

Jusuf Nurkić poznati je humanista, a ovoga puta obradovao je Svetlanu iz Vlasenice, koja će zimu dočekati u toploj kući.

– Svetlana, rodom iz Srbije, selo Velika Plana, udala se davne 1975. godine za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Imali su jedno dijete koje je preminulo, a prije nepune dvije godine umro je i njen Ibrahim. Svetlana je ostala sama bez ikakvih primanja, a teško bi preživjela bez Ibrahimovih bratični koje joj svakodnevno pomažu.

Kako bi trošila manje drva zimi, bila joj je potrebna nova stolarija koju je donirao naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić, koji je i ranije preko Pomozi.ba organizacije pomagao Svetlani.

Ovo je samo kap u moru donacija koje je naš poznati košarkaš osigurao za ljude u potrebi diljem BiH, a mi mu se od srca zahvaljujemo za sve, saopštilis u iz Pomozi.ba.

U javnosti je manje poznata informacija da Jusuf Nurkić ima korijene iz Zvornika, njegova majka je rođena u zvorničkom naselju Ćelišmani kod dĐulića. Često upućivanje pomoći u Zvornik i Podrinje i u ovom slučaju dokazuje tačnom izreku da krvi nije voda.