Navijači tukli sudije i igrače nakon rukometne utakmice u Visokom (VIDEO)

Navijači tukli sudije i igrače nakon rukometne utakmice u Visokom (VIDEO)

Rukometaši Gračanice pogotkom u posljednjoj sekundi utakmice savladali su ekipu Bosne, ali susret trećeg kola Premijer lige BiH koji je odigran u Visokom obilježio je buran završetak.

Naime, gostujući rukometaši su počeli s velikim slavljem nakon gola za konačnih 31:30, što je izazvalo reakciju navijača Bosne i njihov ulazak na teren. Pogledajte kako to izgleda uz komentarisanje domaćeg PR-a RK “Bosna” Visoko

Situacija je brzo eskalirala te je razmijenjeno i nekoliko udaraca prilikom kojih su najgore prošli Adnan Tufekčić i golman Dejan Bižić.

Njih dvojica su primili udarce od jednog navijača Bosne iz Visokog, što je vidljivo i na snimku koji se pojavio. On je utrčao na teren, udario igrače iz Gračanice i potom ponovo otišao na tribinu.

U obračun s gostima krenuli su i domaći rukometaši, pali su i poneki udarci, a nema sumnje da tim iz Visokog čeka ogromna kazna zbog propusta u organizaciji utakmice.

Iako je malobrojno osiguranje pokušalo reagovati, nisu mogli spriječiti ulazak navijača na teren. Policije također nije bilo u ključnim trenucima haosa.

Inače, u odličnoj utakmici prepunoj tenzija i isključenja gosti iz Gračanice su se bolje snašli u završnici pa se kući vraćaju sa važnim bodova za nastavak prvenstva.