Iz Zvornika najmanje pet zastupnika u Narodnoj skupštini RS u novom mandatu

Iz Zvornika najmanje pet zastupnika u Narodnoj skupštini RS u novom mandatu
FOTO: Aleksandar Krsmanović

Na osnovu preliminiranih rezultata poznata su imena poslanika u NS RS iz Zvornika odnosno izborne jedinice sedam.

Pobjednik u ovoj izbornoj jedinici je zasigurno SNSD koji će imati najmanje dva poslanika u NS RS, a prema brojnom stanju trenutno to su Zoran  Stevanović i Aleksand  Krsmanović dok je iza njih Sandra Erkić. Po jednog poslanika daju  i partije SDS- Dragomir Vasić, Ujedinjena Srpska- Kostadin Vasić koji su drugi po broju glasova u ovoj izbornoj jedinici. DEMOS će predstavljati Siniša Mijatović, a Pokret za državu dugogodišnji potredsjednik RS Ramiz Salkić koji je izborio direktni mandat sa oko hiljadu glasova ispred Mersada Mehmedovića iz Kamenice. To je što se direktnih mandata tiče dok se očekuje da s kompenzacije u NSRS uđe i Spomenka Stevanović iz DEMOS-a.

Socijalistička partija imaće jednog poslanika sa izborne jedinice sedam, ali to neće biti Nebojša Galić iz Zvornika već Petko Rankić iz Bratunca koji je ovaj put osvojio najviše glasova.

Pokretu Za pravdu i red, nedostajalo je dosta glasova da imaju poslanika u NS RS iz ove izborne jedinice, pa je usljedila i smjena na čalu ove partije u Zvorniku. Na granici osvajanja direktnog mandata bio je i DNS, ali im je mandat preuzela Socijalistička partija najviše zahvaljujući glasovima iz Bratunca koje je usmjerio na referendumu smijenjeni načelnik opštine Sržan Rankić.