Odigrano osmo kolo područne lige Birač, Napredak slavio u derbiju, Mladost savladala Jardan, pet golova zabio Krupinac

Fudbalski klub "Mladost" Divič uspješno reaktiviran, uskoro škola fudbala za najmlađe
FOTO: FK Mladost Divič

Ovog vikenda odigrano je osmo kolo područne lige Birač, a na prvo mjesto ubjedljivo su zasjeli fudbaleri iz Šepka nakon što su u direktnom okršaju za prvo mjesto slavili protiv ekipe Radnički Karakaj. Radnički je poveo na vrućem gostovanju, ali su domaćini do kraja utakmice uspjeli rezultat preokrenuti u potpunosti i slaviti sa konačnim rezultatom 3:1 u korist FK “Napredak” Donji Šepak.

Na utakmici u Diviču između FK “Mladost” i FK “Jardan” prisutni gledaoci mogli su vidjeti čak deset golova. Polovinu golova na utakmici postigao je Mirnes Krupinac, pouzdani centarfor Mladosti. Domaćin je na kraju slavio sa ukupnih 7:3 što je prema prikazanoj igri bila i zaslužena pobjeda domaćeg tima. Golove za Divič postigli su još Asmir Ibrić i Suad Alić.

Fudbaleri Borca iz Osmaka ostvarili su novu pobjedu. U 8. kolu na domaćem terenu deklasirali su Pecku sa čak 9:0. Doduše, gosti iz Roćevića došli su u oslabljenom sastavu.

Junak pobjede bio je Rade Stevanović koji je postigao čak šest golova. Golove su još postizali Rade Riđošić, Ognjen Miličić i Marko Pavlović.

U preostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati Branjevo- Bratstvo 5:0, Jasenica-Čelopek 1:3 i Polet-Jadar 3:0. Prvo mjesto na tabeli zauzima ekipa Napretka iz Šepka sa 19 osvojenih bodova i utakmicu manje u odnosu na tim Radnički Karakaj koji ima isto 19 bodovva i nešto slabiju gol razliku.