Staricu ubile dvije maloljetnice od kojih je jedna unuka ubijene, slučaj kakav Sarajevo ne pamti

Ljekar optužen za smrt ženske osobe povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi
FOTO: Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijnama dvije maloljetnice osumnjičene za ubistvo starice imaju 14 i 15 godina. Zločin se desio na području sarajevske općine Stari Grad Sarajevo, a prijavljen je policiji u subotu oko 21 sat.  Sve se desilo kako prenose mediji u kući starice u kojoj su bili unuka i njeno društvo među kojima i unukina prijateljica. S njima je bio i maloljetnik koji je bio na licu mjesta ali nije učestvovao u zločinu.

Navodno su zajedno konzumirali alkohol, a i starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom. Došlo je do svađe nakon čega je izvršen zločin. Jedna je staricu držala za noge dok ju je druga davila. Nakon toga sve su počistile i namjestile kao da je starica umrla prirodnom smrću.

Obdukcija je pokazala da je starica ubijena.

U MUP-u KS među danas saslušanim osobama je i 16- godišnjak koji je bio na licu mjesta, potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić, prenosi avaz.

“On je negirao da je učestvovao. Osumnjičen je za pomaganje počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela”, dodao je Mehmedbašić.

MUP KS: Privedeno više osoba

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da se ubistvo desilo na području Općine Stari Grad i da je više osoba privedeno u policijske prostorije. Kako saznajemo, ubistvo se dogodilo u ulici Paje sokak.

“Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva KS, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe na području općine Stari Grad Sarajevo, u ovom momentu, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija”, kazao je Hadžiabdić. S obzirom na osjetljivost istrage, iz policije nisu mogli dati više informacija.

“Više lica je dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, kazao je portparol MUP-a KS. Prema nezvaničnim informacijama, među osumnjičenima su i maloljetne osobe koje su bile u rodbinskoj vezi sa ubijenom.