Građani Zvornika sinoć udisali izrazito zagađen vazduh!?

Prema podacima sa internet stranice specijalizovane za praćenje zagađenja vazduha u gradovima, građani BiH sinoć su udisali vazduh koji je zagađen i opasan zdravlje.

Najzagađeniji vazduh prema podacima udisali su građani u Tuzli, Prijedoru, Banjaluci, Bosanskoj Krupi, Zvorniku i Sarajevu.

U Tuzli indeks zagađenosti vazduha česticama PM 2.5 je 172, Banjaluci 168, a u Prijedoru čak 200. U Bosanskoj Krupi izmjerena zagađenost ovim česticama je 169, a u Zvorniku 162.

U Sarajevu postoji nekoliko stanica za mjerenje. Najgori vazduh udišu stanovnici na Bjelavama gdje je indeks zagađenosti PM 2.5 česticama iznosi 166. Uređaji na ambasadi SAD su izmjerili indeks zagađenosti 152.

Kvalitet vazduha je loš u Sokocu, Zenici i Jajcu, prenio je portal Klix.ba.

Zvornik grad jedan je od rijtekih gradova koji koristi plin za većinu stanova u gradskom jezgru, dolina rijeke Drine omogućuje stalno strujanje kroz gradsko područje pa su magla i smog rijetki slučajevi u ovom gradu.

Da li ste vi sinoć osjetili smetnje prilikom disanja vazduha koji je prema informacijama internet stranice specijalizovane za praćenje zagađenja vazduha u našim gradovima pišite nam u komentarima na facebook stranici i ovdje.