U Debeljaku kod Sapne odstrijeljen vepar od 170 kilograma (FOTO)

U Debeljaku kod Sapne odstrijeljen vepar od 170 kilograma (FOTO)
FOTO: Ulovljeni kapitalac od 170 kg i dio lovačke sekcije Kobilići

Ovaj petak 25.11. 2022.godine na praznik Dan Državnosti, ujedno je bio i lovni dan u Sapni,  a sreće u lovu imali su lovci L.D Husić Mustafa Čektalo Sapna, sekcija Kobilići.

Ovo lovačko društvo vodi se lovačkom etikom te se tako vodi velikog računa o uzgoju i prihrani divljači. Tako su lovci ovog petka u lovu na crnu divljač izvršili odstrel kapitalnog vepra u djelu lovnog reona Debeljaka.

Naime lovci grupe Kobilići su časni i ponosni lovci koji vode računa o svakoj vrsti divljači, pa tako i o odstrelu. Ovaj kapitalni primjerak pronašli su u ranim jutarnjim satima, a kako imaju dobro obučene pse za lov na divlju svinju tako je i odstrel bio siguran.

U Debeljaku kod Sapne odstrijeljen vepar od 170 kilograma (FOTO)
FOTO: Kapitalac od 170 kg i kljovama od 18 cm

Prema riječima jednog od lovaca iz Kobilića, njihovi psi su pronašli vepra, oblajavali te su lovci imali vremena da priđu i izvrše odstrel. Najmlađi član ove grupe, Muhidin Smajlović kojeg lovci od milja zovu Muki, izvrstan je strijelac, što je ovog puta i demonstrirao te jednim hitcem odstrijelio kapitalan primjerak vepra za ovo područje. U lovu su nam pomogli i naši gosti iz Dugog Dijela u Zvorniku.

Muki ima, moglo bi se slobodno reći nadaleko poznate pse za lov divlje svinje. Ljudi koji se bave lovom znaju koliko vremena, truda i ulaganja treba da bi se postigli dobri rezultati rada psa na terenu, ispričao je za portal Zvornicki ba jedan od lovaca iz Kobilića.

U Debeljaku kod Sapne odstrijeljen vepar od 170 kilograma (FOTO)

Lovačka sekcija Kobilići kompletno je opremljena svime što je potrebno za vrhunski lov na bilo koju vrstu divljači. Zimi se divljač prihranjuje, redovno se ubacuju nove jedinke sitne divljači, štiti se od grabljivaca u vidu pasa lutalica i šakala te spriječava krivolov. Zaljubljenici u lov na ovim prostorima redovno se druže i obilaze svoje područje, a poznata je i tradicija lovstva na ovom području.

Prije nekoliko godina opremljena je i lovačka kućica koja spada među najbolje uređene i opremljene u Tuzlaskom kantonu, a služi na ponos lovcima iz ovog mjesta.

(Zvornicki.ba)