U policijskom pretresu pronađena automatska puška, municija i gasni pištolj u Vlasenici (FOTO)

U pretresu u Vlasenici pronađeno i privremeno oduzeto oružje i municija, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik koje u nastavku prenosimo u potpunosti:
U policijskom pretresu pronađena automatska puška, municija i gasni pištolj u Vlasenici (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su 06.12.2022. godine, izvršenim pretresom pronašli i privremno oduzeli nelegalno oružje i municiju koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

Zbog sumnje da lice posjeduje nelegalno oružje, policijski službenici PU Zvornik su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici, izvršili pretres objekata koje koristi osumnjičeni M.K. iz Vlasenice, prilikom čega su pronašli i privremeno oduzeli jednu atomatsku pušku sa pripadajućom municijom (četiri okvira sa 119 metaka) i gasni pištolj sa pripadajućom municijom za isti (50 metaka).

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.