Zvornički graničari uhapsili četiri osobe po potjernicama iz BiH, među uhapšenim i jedna žena

Graničari u Zvorniku uhapsili kradljivca iz Brčkog, kao i Zvorničanina zbog izbjegavanja služenja zatvorske kazne
FOTO: Granična policija BiH/Klix

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 9. decembra 2022. godine, lišili su slobode A.P. (1999.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Sokolac raspisala potragu zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i u toku dana je predat nadležnom organu. Prethodno, 6. decembra 2022., službenici ove jedinice su lišili slobode E.H. (1982.), državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Također, 5. decembra 2022., lišili su slobode bh. državljanku, P.H. (1986.) jer je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „krađa“. E.H. i P.H. su kontrolirani na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predati službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu. Uz navedeno, 4. decembra 2022., službenici Jedinice GPBiH Zvornik su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj, lišili slobode I.L. (1991.). Ustanovljeno je da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 8. decembra 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina lišili su slobode I.B. (1980.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 7. decembra 2022., lišili su slobode M.H. (1979.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Frankfurta. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 4. decembra 2022., lišili su slobode E.M. (1973.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog pripremanja krivičnog djela. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Doljani su 4. decembra 2022. lišili slobode M.M. (1993.), državljanina Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Ljubuški raspisala potragu zbog krivičnih djela „nasilničko ponašanje“, „teška tjelesna ozljeda“ i „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Orahovlje i predat službenicima Policijske uprave Ljubuški, saopšeno je iz Granične policije BiH.