Odličan odziv za darivanje krvi u memorijalnoj akciji “Nikola Pisić” u Zvorniku (FOTO)

Odličan odziv za darivanje krvi u memorijalnoj akciji "Nikola Pisić" u Zvorniku (FOTO)

U Zvorniku je danas uspješno realizovana memorijalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi simboličnog naziva “Nikola Pisić”. Akciju je realizovala kompanija “Elektro-Bijeljina” i to peti put po redu. Danas se na ovu akciju odazvalo 81 darivalac krvi, a Zavod za transfuzilogiju krvi u zvorničkoj bolnici uspio je prikupiti 73 doze krvi jer osam prijavljenih nije ispunilo potrebne zdravstvene uslove za ovu godinu.

Podsjećamo Nikola Pisić bio je predsjednik Aktiva dobrovoljnih darivalaca krvi radnika “Elektro-Bijeljina” sve do tragične smrti koja se dogodila prije pet godina u Zvorniku prilikom izvršenja radnih zadataka.

Odličan odziv za darivanje krvi u memorijalnoj akciji "Nikola Pisić" u Zvorniku (FOTO)

Ovogodišnjoj akciji odazvali su se uposlenici iz svih terenskih jednica kompanije “Elektro-Bijeljina” govori za portal Zvornički ba Igor Leginović, predvodnik DDK Ove kompanije. Među darivaocima u današnjoj akciji ima i kolega koji su stigli iz Brčkog kako bi dali najdragocijeniju tečnost koja život znači, kao i kolege od Srebrenice, preko Vlasenice, sve do Bijeljine i Ugljevika. Naš kolektiv je uvijek na usluzi građanima i sretni smo zbog ove akcije koja od prije pet godina nosi ime po Nikoli Pisiću koji je bio i predvodnik prvih akcija našeg kolektiva.

Odličan odziv za darivanje krvi u memorijalnoj akciji "Nikola Pisić" u Zvorniku (FOTO)
FOTO: Igor Leginović

Danas je 26.put po redu svoju krv darovao i Dragan Stević iz Bratunca koji je ujedno i uposlenik ove terenske jedinice. Prema riječima Stevića sve kolege se rado odazivaju na ovu akciju, pa tako i on. Ova akcija je za našeg tragično nastradalog kolegu koji nas je za svog života sve inspirisao da činimo dobro i drago mi je što sam dio ove lijepe priče.

Doktor Vladimir Dražić  šef Službe za transfuziju krvi Bolnice Zvornik zadovoljan je ovom akcijom uz konstaticiju da je prikupljeno 73 doze najvažnije životne tečnosti. Dr Dražić zahvalio se Aktivu DDK “Elektro-Bijeljina” uz poruku da je ova akcija u pravo vrijeme, a to je prije novogodišnjih praznika koji predstoje. Nažalost novogodišnja slavlja donose i povećan broj intervencija u bolnicama koje zahtijevaju dodatne doze krvi.

Odličan odziv za darivanje krvi u memorijalnoj akciji "Nikola Pisić" u Zvorniku (FOTO)

Svi ljudi koji su u mogućnosti da daruju svoju krv to bi trebali i učiniti jer time spašavaju živote drugima, rekao je za kraj doktor Dražić, šef Službe za transfuziju krvi Bolnice Zvornik.

(Zvornicki.ba)