Održan novogodišnji koncert KUD “Zvorničko kolo”

Održan novogodišnji koncert KUD "Zvorničko kolo"

U zvorničkom Domu omladine sinoć je održan tradicionalni novogodišnji koncert ansambla narodnih igara i pjesama Kulturno-umjetničkog društva “Zvorničko kolo”, na kome su učestvovala društva iz BiH i Srbije.

Na ovom koncertu zvorničkoj publici predstavili su se KUD “Kupinik” iz Kupinova, “Most” iz Bratunca, “Mladost” iz Zalužana kod Banjaluke, “Sveti Georgije” iz Banjaluke, Etno grupa “Loznica” iz Loznice, Dječija pjevačka grupa Biblioteke “17. septembar” iz Malog Zvornika.

Na koncertu je nastupio i hor Osnovne škole “Sveti Sava” iz Zvornika, guslar Milenko Vidaković, Ženska i muška izvorna pjevačka grupa “Milenko Đukić Čiko” iz Zvornika i domaćin večeri, “Zvorničko kolo”.

Predsjednik “Zvorničkog kola” Svjetlana Petković rekla je da su na koncert došli prijatelji iz Republike Srpske i Srbije kako bi zajedno uveselili sugrađane i na neki način predstavili publici ono što ova društva rade i grade.

Ona je dodala da se ansambl narodnih igara i pjesama “Zvorničko kolo” publici predstavio šopskim, negotinskim i leskovačkim igrama, dok će biti odigrano i nekoliko kola sa ovog područja.