Koalicija ’’Dogovor za Bijeljinu’’ kreće u OPOZIV gradonačelnika Ljubiše Petrovića

Bijeljinci na referendumu danas glasaju o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića
FOTO: Ilustracija

Koalicija ’’Dogovor za Bijeljinu’’ donijela Odluku da se krene u proceduru opoziva gradonačelnika Bijeljine.

Portal Dešavanja u Bijeljini saznaje da je Koalicija ’’Dogovor za Bijeljinu’’ danas upravo završila sastanak i jednoglasno potvrdila stav bijeljinskog SNSD da se krene u proceduru opoziva gradonačelnika Bijeljine.

U Bijeljini je sinoć održan prošireni sastanak Gradskog odbora SNSD Bijeljina. Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini na proširenoj sjednici Gradskog odbora SNSD Bijeljina je jednoglasno usvojena Odluka da se u skladu sa Zakonom pokrene procedura opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Nakon rasprave jednoglasno je usaglašeno da su se stekli uslovi da se krene u opoziv u skladu sa zakonom propisanim uslovima, gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, i uz saglasnost proširenog Gradskog odbora SNSD Bijeljina sa svim Mjesnim odborima.

Koalicuju Dogovor za Bijeljinu koju predvodi SNSD čine još, SDS Semberija, DEMOS, SP, US, Pokret za Bijeljinu, RSS, SDA, a priključili su im se i odbornici DNS i NPS (25 od 31 odbornika u SG Bijeljina).

Na sastanku koji je održan 23. decembra 2022. godine u bijelinskom SNSD jednoglasno je usvojen zaključak da kandidat, pod uslovom da prođe opoziv aktuelnog Gradonačelnika Bijeljine mora biti iz bijeljinskog SNSD.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, je na konferenciji za medije (30. decembar 2022.) nakon završene 18. sjednice Skupštine Grada Bijeljina, javno pozvao odbornike Skupštinske većine da započnu sa inicijativnom za opoziv gradonačelnika.