Sistem za navodnjavanje i u bratunačkom naselju Fakovići

Sistem za navodnjavanje i u bratunačkom naselju Fakovići
Početak izgradnje sistema za navodnjavanje umjestu Voljevica (ARHIV)

U mjesnoj zajednici Fakovići krenulu radovi na proširenju sekundarne i tercijarne mreže sistema za navodnjavanje koji u ovoj opštini je već neko vrijeme u funkciji.

Radove izvodi preduzeće ”Malina-Bratunac” uz finansiranje i podršku Opštine Bratunac. U planu je da se do početka sezone eksploatacije sistema za navodnjavanje izvrši proširenje navedene mreže u nekoliko mjesnih zajednica u dužini od oko 5 kilometara, što će obuhvatiti priključenje na mrežu na desetine novih korisnika.

”Ovi radovi su koncipirani kao realizacija strategije razvoja opštine Bratunac kojom je u prvi plan stavljen ruralni razvoj i unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, a naše preduzeće koje je nosilac unapređenja poljopriverede na području opštine Bratunac u tu svrhu staviće sve raspoložive resurse, a sve u cilju podrške razvoja i jačanja svakog individualnog gazdinstva”, rekla je Bojana Varagić direktor ”Malina-Bratunac” preduzeća koje je zaduženo za gazdovanje i upravljanje mrežom za navodnjavanje u opštini Bratunac.

Iz Opštine Bratunac rečeno je da će se nastaviti sa podrškom ovakvih i sličnih projekata koji se odnose na selo, podršku poljoprivrede i proizvođače.