Sud u Bijeljini potvrdio presudu obaveznog psihijatrijskog liječenja za Sabahetu Džindo, najpoznatiju kleptomanku U BiH

Sud u Bijeljini potvrdio presudu obaveznog psihijatrijskog liječenjaza Sabahetu Džindo, najpoznatiju kleptomanku U BiH
FOTO: Sabaheta Džindo

Odbijena je žalba branioca optužene Sabahete Džindo na ranije izrečenu presudu Okružnog suda u Bijeljini kojom je optuženoj izrečena kazna psihijatrijskog liječenja. U nastavku prenosimo presudu u potpunosti:

Odbija se kao neosnovana žalba branioca optužene Dž. S. izjavljena protiv rješenja Osnovnog suda u Bijeljini broj 80 0 K 120519 21 K od 01.11.2022. godine.

Prvostepenim rješenjem je utvrđeno da je Dž. S. na način, mjesto i vrijeme detaljnije opisano u izreci tog rješenja učinila protivpravno djelo koje je u zakonu određeno kao krivično djelo – krađa u neuračunljivom stanju iz člana 224. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske te joj je sud na osnovu člana 383. stav 1. i 6. u vezi sa članom 383 e) stav 1. i 2. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske (u daljem tekstu:ZKP), a u vezi sa članom 75. Krivičnog zakonika Republike Srpske izrekao mjeru mjeru bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi u ambulantnim uslovima koja će se sprovoditi u adekvatnoj ustanovi za mentalno zdravlje određenoj prema mjestu prebivališta optužene i ista će po tom rješenju trajati 1 (jednu) godinu po pravosnažnosti istog, navedeno je iz OKS Bijeljina.

Nezvanične informacije govore da se radi o nekrunisanoj kraljici džeparošau BiH Sabaheti Džindo.