U Zvorniku uhapšen Vlasenčanin koji je pokušao izbjeći odlazak u zatvor

Protekle sedmice bilo je nekoliko hapšenja na graničnim prelazima širom državne granice Bosne i Hercegovine. U nastavku prenosimo saopštenje pristiglo iz Granične policije BiH:
U Zvorniku pronađen mrtav muškarac iz Moldavije u kamionu
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 24. januara 2023., lišili su slobode R.M. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zvornik i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 23. januara 2023., predali su Š.P. (1986.) službenicima Policijske stanice Livno, nakon što je ustanovljeno da je za njom Policijska stanica Travnik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanka je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko.

Službenici Jedinice GPBiH Doljani, 18. januara 2023., lišili su slobode N.P. (1966.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ovjeravanje neistinitog sadržaja“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Doljani i predat službenicima Policijske uprave Čapljina.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 26. januara 2023. godine, lišili su slobode D.A. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu, saopšteno je iz Granične policije države Bosne i Hercegovine.