Državljanin Luksemburga uhapšen prilikom prelaska granice po potjernici Suda u Kalesiji zbog nasilja

Državljanin Luksemburga uhapšen prilikom prelaska granice po potjernici Suda u Kalesiji zbog nasilja
FOTO: Ilustracija

Dana 25. januara 2023., službenici Jedinice GPBiH Orašje su lišili slobode dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga na ulasku u BiH na prijelazu Šamac. Za A.M. (1993.) je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „zloupotreba osiguranja“. Predat je službenicima Policijske uprave Orašje. Za D.F. (1985.) je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, službenici ove jedinice su 18. januara 2023., pilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Orašje lišili slobode A.A. (1996.). Utvrđeno je da ovog državljanina Luksemburga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 25. januara 2023., lišili su slobode B.P. (1965.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „pronevjera“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. Dan ranije, 24. januara 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode A.G. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela „izazivanje opće opasnosti“ i „paljevina“.

Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Brod su 22. januara 2023. prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod lišili slobode D.Đ. (1993.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „pronevjera“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.