Zimski džudo kamp u Zvorniku okupio oko više od 250 sportista (FOTO)

Organizatori i pokrovitelji ovog kampa su Omladisnki džudo i sambo klub Sokolovi iz Zvornika i Džudo klub Srpski Soko takođe iz Zvornika.
Zimski džudo kamp u Zvorniku okupio oko više od 250 sportista (FOTO)

U Zvorniku je počeo tradicionalni Zimski džudo kamp Džudo saveza Republike Srpske. Ovogodišnji tehnički organizatori i pokrovitelji ovog kampa su Omladisnki džudo i sambo klub Sokolovi iz Zvornika i Džudo klub Srpski Soko.

Predsednik Džudo saveza Republike Srpske, Ognjen Pavlović je rekao da je ovo već tradicionalna manifestacija na kojoj se svake godine okupi oko 200 takmičara, 50-ak trenera i isto toliko sudija.

– Naši takmičari imaju mogućnost da se sa kolegama iz cijele BiH kao i kolegama iz susjedne Srbije, poslednji put, pred početak ove sezone oprobaju i steknu neka nova znanja i iskustva – rekao nam je Pavlović.

Takođe na Kampu će biti realizovana i dva edukativna seminara sa 9 predavanja za sudije i trenere kao i debata i dogovor oko početka pisanja knjige “Trideset godina džudo sporta u Republici Srpskoj”

Ispred tehničkog organizatora Dragan Božović je rekao da je ovo prilika da se usvoje informacije oko novih sudijskih pravila kako za sudije tako i za trenere. Takođe ovo je prilika za najbolje naše džudoke da provere svoju trenutnu psihofizičku pripremljenost, a za trenere da primete i otklone kod takmičara sve nedostatke pred predstojeća prvenstva dodao je Božovic.

Zimski džudo kamp u Zvorniku okupio oko više od 250 sportista (FOTO)

Savez i njegove komisije će izvršiti licenciranje svih trenera i sudija za sezonu 2023, a od sledećeg vikenda nas očekuje prvo prvenstvo Republike Srpske.

Danas (subota 28.01.2023.) u 19:00 u velikoj sali OŠ “Sveti Sava” u Zvorniku kamp će biti i zvanično otvoren!