Napad na policajce u Bratuncu i Kozluku

Servisne informacije PU Zvornik o značajnijim bezbjednosnim događajima za dan 29.01.2023. godine.
Uhapšen bivši ministar u Vladi RS
FOTO: Ilustracija

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su tri narušavanja javnog reda i mira (dva u Bratuncu i jedno u Kozluku), jedan požar u Bratuncu i dva lica lišena slobode (u Bratuncu i Kozluku). U dva narušavanja javnog reda i mira vrijeđani su policijski službenici, a iz Policijske uprave Zvornik su o tim slučajevima saopštili:

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 29.01.2023. godine oko 01.30 časova lišili slobode lice M.S. iz Milića zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. PS Bratunac je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira vrijeđanjem policijskih službenika i nepostupanje po naređenju ovlaštenog službenog lica. Policijski službenici PS Bratunac će protiv lica M.S. podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Osnovnom sudu.

Istog dana policijski službenici Policijske stanice Kozluk su 29.01.2023. godine oko 02,10 časova lišili slobode lice D.D. iz Zvornika zbog zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Lice D.D. je tokom redovne kontrole učesnika u saobraćaju, sprječavalo policijske službenike u vršenju službene radnje. Policijski službenici PS Kozluk će protiv lica D.D. podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Osnovnom sudu, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.