Uskoro uređenje graničnog prelaza u Malom Zvorniku, nove gužve i zastoji u najavi

Uskoro uređenje graničnog prelaza u Malom Zvorniku, nove gužve i zastoji u najavi
FOTO: MGP Karakaj

Više saobraćajnih traka, kružna raskrsnica i novi objekti, deo su plana buduće modernizacije graničnog prelaza u Malom Zvorniku. Ovim će se znatno poboljšati uslovi putničkog i teretnog tranzitnog saobraćaja, kao i život građana u ovom delu Podrinja, kažu u lokalnoj samoupravi.

– Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture početkom oktobra prošle godine oglasilo je javno predstavljanje Urbanističkog projekta za potrebe razrade lokacije za izgradnju graničnog prelaza Mali Zvornik (Novi most) i izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne i druge infrastrukture u funkciji graničnog prelaza. Javni uvid bio je otvoren u opštinskoj zgradi kao i na zvaničnoj internet stranici opštine, a sva zainteresovana fizička i pravna lica mogla su ga pogledati i svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostaviti Odeljenju za privredu, inspekcijske poslove, urbanizam i objedinjenu proceduru opštinske uprave, kao i putem portala e-uprave – objašnjava Zoran Jevtić predsednik Opštine Mali Zvornik.

On podseća da je ranije predstavljeni projekat imao određenih primedaba i sugestija od strane građana, ali da je obrađivač odgovorio pojedinačno na njih.

– Primedbe su imali ljudi koji poseduju imovinu u blizini graničnog prelaza i većini se izašlo u susret. O terminima početka radova ne mogu da govorim jer su mi još uvek nepoznati, ali, prema informacijama koje sam do sada dobijao, neki delovi projekta su već u izradi – kaže Jevtić i naglašava da sve veći intenzitet, kako putničkog tako i tranzitnog saobraćaja, uslovljava potrebu za izgradnjom i modernizacijom ovog graničnog prelaza.

S. P.