U Malom Zvorniku ukinuta vanredna situacija koja je uvedena još 2014.godine

U Malom Zvorniku ukinuta vanredna situacija koja je uvedena još 2014.godine
FOTO: Arhiv-ilustracija

Posle skoro devet godina u Malom Zvorniku je ukinuta vanredna situacija koja je u maju 2014. uvedena zbog otežanog vodosnabdevanja u selima uzvodno od HE „Zvornik“, kao i vanredna situacija uvedena na čitavoj teritoriji opštine u septembru prošle godine, zbog nedostatka vode i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

Ovu odluku doneo je predsednik opštine Zoran Jevtić na predlog opštinskog Štaba za vanredne situacije jer su se, kako je naveo, stekli uslovi za ukidanje vanrednih situacija puštanjem novoizgrađenog vodovoda od Donje Trešnjice ka Čitluku i obezbeđivanjem odgovarajućeg vodosnabdevanja na čitavoj teritoriji opštine.

Članovi Štaba za vanredne situacije razgovarali su i o neophodnim merama za sprečavanje ugrožavanja vodosnabdevanja sa izvorišta „Šipad“, kao i stanovništva i objekata u tom branjenom području. Opštinska uprava i JKP „Drina“ zaduženi su da dostave Štabu spisak planskih akata i predlog aktivnosti za uklanjanje površinskih voda iz branjenog područja obaloutvrde uz Drinu u mesnoj zajednici Donje naselje, kako bi se trajno rešio ovaj problem.

S. P.