U Zvorniku počela podjela regresiranog dizel goriva za registrovane poljoprivrednike

U Zvorniku počela podjela regresiranog dizel goriva za registrovane poljoprivrednike
FOTO: Ilustracija

Na benzinskim pumpama u Zvorniku od jučer  poljoprivredni proizvođači koji su ispunili uslove ministarstva za poljoprivredu u Vladi RS mogu dobiti regresirano dizel gorivo, rečeno je za portal Zvornički ba u gradskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

U skladu sa Pravilnikom, regres iznosi 0,75 KM po litru goriva, a odobreno je 100 litara goriva za jedan hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Potvrde za regresirano dizel gorivo Odjeljenje za poljoprivredu, privredu i društvene djeltanosti vrši u prostorijama Gradske uprave u Zvorniku, kancelarija broj (5) pet.

U Odjeljenju za poljoprivredu kažu da je na prvom spisku oko 50 poljoprivrednih proizvođača koji u prvom krugu dobija gorivo i oni su već obaviješteni od ministarstva, a ostali će na spisak biti uvršteni kada izmire svoje obaveze.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti da vrši ažuriranje podataka i da dostavlja spiskove za ostale proizvođače, tako da će oni koji nisu na ovom spisku biti blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu.