Pogledajte kako je carinski pas nanjušio i razotkrio krijumčare pola tone mariuhane u cisternoj na granici, nakon čega je uhapšen muškarac u Loznici (VIDEO)

Pogledajte kako je carinski pas nanjušio i razotkrio krijumčare pola tone mariuhane u cisternoj na granici, nakon čega je uhapšen muškarac u Loznici (VIDEO)
FOTO: Printscreen

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, na graničnom prelazu Gostun pre nekoliko dana zaplenjen 541 kilogram marihuane, spakovane u 500 paketa i skrivene u specijalnom bunker, a vozač cisterne M. Đ. (36) iz Loznice je uhapšen.

Granična policija odmah je cisternu poslala na skener i dok se čekala kontrola M. Đ. je uspeo da umakne pažnji policajaca i pobegne. Kuda i kako, za sada se ne zna, tek Gostun se nalazi u kanjonu Lima i udaljen je od Prijepolja 33 kilometra.

Iste večeri policija je u Loznici pronašla i uhapsila M.Đ. koji se u međuvremenu dokopao svog grada. Sa lisicama na rukama prevežen je Prijepolje.

Potom je M. Đ. iz Prijepolja prebačen u zatvor u Užice gde će “odratiti” 48-satno zadržavanje i predat sudiji Višeg suda za prethodni postupak. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a za ovo krivično delo zaprećena je zatvorska kazna od tri do 12 godina.

Više javno tužilaštvo u Užicu predložiće da uhapšenom bude određen pritvor.

„Zaplenom više od 541 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Gostun, srpska policija presekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala i da se beskompromisna borba protiv narko dilera nastavlja – poručio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Droga je bila vešto skrivena, ali carinici i njihov pas Rea su uspešno razotkrili krijumčara.

Mobilni skener na graničnom prelazu pokazao je da u cisterni ima “nešto”, ali zbog gasa koji je prevozila nije se moglo utvrditi šta. Trebalo je najpre neutralisati gas, pa tek onda pregledati cisternu. Zbog zahtevnosti pretresa moralo se čekati do juče i cisterna je ostavljena na granici da “prenoći”.