Na Rači izručen muškarac osumnjičen za nekoliko ubistava u BiH, mediji ga ranije prozvali “Elezov nasljednik”

Na Rači izručen muškarac osumnjičen za nekoliko ubistava u BiH, mediji ga ranije prozvali "Elezov nasljednik"
FOTO: Ilustracija

Pripadnici Sudske policije BiH su na Graničnom prelazu Rača od kolega iz Srbije preuzeli osumnjičenog tridesetšestogodišnjaka Vladana Pejušića, koji koristi i identitet Mirko Vukmirović, te ga prevezli u Tužilaštvo BiH, a on se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu.

Saopšteno je to iz Tužilaštva BiH, odakle dodaju da se on sumnjiči i za saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, povezanim sa nizom krivičnih djela.

“Nakon dovođenja, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog i uputiti Sudu prijedlog za aktiviranje mjere pritvora koji je određen raspisivanjem potjernice”, rekli su iz Tužilaštva BiH.

Za osumnjičenim duže vremena traga Tužilaštvo BiH, a iz te pravosudne institucije su naveli da se Pejušić sumnjiči da pripada stukturama organizovanog kriminala, koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH.

Prema od ranije dostupnim informacijama, Pejušić se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Miličevića – Tigra 2018. godine i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu.

Mediji su pisali da je on navodno blizak saradnik Darka Eleza, te “Elezov nasljednik”.