Raspisan Javni poziv za podršku novootvorenim firmama u vlasništvu povratnika za 2023.godinu

Raspisan Javni poziv za podršku novootvorenim firmama u vlasništvu povratnika za 2023.godinu

Javni poziv Program –“Podrška razvoju start up-a (početnog biznisa) povratnika u 2023.godini”, raspisan je danas od strane ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine. Ovo je šesti po redu Javni poziv kroz koji se pruža podrška ljudima koji su započeli biznis, a imaju status povratnika. Područje Zvornika je zahvljujući ovom projektu u proteklim godinama dobilo oko 15 novih registrovanih firmi od kojih su većina uspješne, te iz godine u godinu šire svoje poslovanje (manji broj nije uspio opstati na tržištu).

Svi oni koji su svoju djelatnost, obrt, preduzeće, otvorili u posljednjih 18 mjeseci imaju pravo aplicirati na ovaj Javni poziv i dobiti nepovratna sredstva u iznosu od 5 do 15 hiljada konvertibilnih maraka. Obaveza aplikanata kojima se odobre sredstva po ovom projektu jeste da registrovana firma koja je predmet podrške bude aktivna najmanje 36 mjeseci nakon što se odobre sredstva od strane ministarstva.

Sve obrasce i tekst Javnog poziva pogledajte klikom na linkove u nastavku:

Kompanija Z – media u čijem je vlasništvu i portal Zvornicki ba jedna je od korisnica ovog projekta i to u njegovoj prvoj godini implementacije 2017.godine.
Budi privrednik, privatnik, obrtnik, usudi se!!!!