U mjesecu februaru bez smrtno stradalih u saobraćaju na području Policijske uprave Zvornik, apel građanima zbog požara na otvorenom

U mjesecu februaru bez smrto stradalih u saobraćaju na području Policijske uprave Zvornik, apel građanima zbog požara na otvorenom

U Policijskoj upravi Zvornik ove sedmice je održana redovna mjesečna konferencija za novinare.

Zamjenik načelnika PU Zvornik, Vladan Vasilić je na osnovu statističkih pokazatelja za februar 2023. godine, te činjenice da je nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela, kao ni događaja koji bi uznemirili širu javnost, ocijenio stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Zvornik kao zadovoljavajuće.

Načelnik Dražan Erkić je istakao da je javni red i mir narušen u 39 slučajeva. Tom prilikom je izjavio da nije bilo evidentiranih narušavanja javnog red i mira u većem obimu. Načelnik Erkić se osvrnuo i na oblast bezbjednosti saobraćaja, gdje je u februaru 2023. godine evidentirano 46 saobraćajnih nezgoda, od kojih je osam sa povrijeđenim licima i 38 sa materijalnom štetom. Nije bilo smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama.

U toku februara 2023. godine je isključeno iz saobraćaja 13 vozila. Takođe, iz saobraćaja su isključena 72 vozača, od čega je 61 vozač isključen zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Miljan Bobar je istakao da je u februaru 2023. godine prijavljeno 71 krivično djelo.

Policijski službenici PU Zvornik u februaru 2023. godine podnijeli 60 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 70 lica.

Evidentirano je 16 povratnika, dok nije bilo maloljetnih izvršilaca krivičnih djela, 18 krivičnih djela počinjeno je od strane nepoznatih izvršilaca, a policijski službenici su rasvijetlili 12. Istakao je još da su otkrivena četiri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i šest krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.

S obzirom na predstojeću sezonu čišćenja poljoprivrednih zemljišta, iz PU Zvornik je upućen apel građanima da preduzmu sve mjere zaštite od požara, navodi se iz policije.