Tuesday, June 2#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Poraz rukometaša Drina na teškom gostovanju u Maglaju, sljedeće kolo Drina dočekuje jaki tim Gračanice


Prati novosti i na fejsbuku!

U prvom kolu Premijer lige BiH rukometaši Drine doživeli su poraz na gostovanju ekipi Maglaja, a rezultat na kraju susreta bio je 34:24 za domaći tim. U punoj dvorani u Maglaju tim iz Zvornika je slabo otvorio meč, pa je Maglaj veoma brzo stigao do prednosti od 13:3. Na odmor se otišlo rezultatom 20:11. Sa ovog teškog gostovanja rukometaši Drine se vraćaju bez bodova, ali sa dragocijenim iskustvom, jer je Premijer ligu igralo samo nekoliko rukometaša koji su nastupali protiv Maglaja.

Poraz rukometaša Drina na teškom gostovanju u Maglaju, sljedeć kolo dočekuje se jaki tim Gračanice
Dvorana u Maglaju ispunjena do posljednjeg mjesta

Rukometaši su dosta potišteni zbog poraza doživljenog u Maglaju jer su odvikli od poraza i “loših” utakmica, ali svakako da premijerni nastup donosi upravo sve ono da ekipa ne pruži maksimum.

Sredo Vidaković sekretar RK Drina je o gostovanju u Maglaju rekao:

Bila je ovo prva utakmica kako bi se većina igrača adaptirala na igru na ovom nivou. U ovom timu Drine samo je par igrača igralo Premijer ligu BiH, tako da se okrećemo sledećem protivniku kako bi pokazali ono što možemo. U goste nam naredno kolo dolazi jaka ekipa RK Gračanica, to je tim koji je prošle godine završio na prvom mjestu Premijer lige BiH, kasnije su u plej ofu ispali u polufinalu.

Poraz rukometaša Drina na teškom gostovanju u Maglaju, sljedeć kolo dočekuje se jaki tim Gračanice
Drinina ekspedicija koja je prošlu sezonu imala epitet “Kaznena”

Sve ovo navodim kako bi ljubitelji sporta došli pogledati dobar rukomet, jednu od najboljih ekipa na ovim prostorima i nama dali podršku jer uz punu dvorani i našeg sedmog igrača možemo do prve pobjede ove sezone, rekao je Vidaković.

MAGLAJ – DRINA

34 : 24 (20 :11)

Dvorana u Maglaju. Gledalaca: 600. Sudije: Nedim Lipa i Adnan Muhtarević. Isključenja: Maglaj 14 minuta, Drina 8 minuta. Sedmerci: Maglaj 3(2), Drina 4(4).

MAGLAJ: Krličević, Mehinagić 5, Bašić 4, Dragičević, Kendić 2, Memišević 4, Matapčić, Mujkanović, Delić, Hajdić 2, Bajraktarević, Omahić 5, Džanbegović, Kadrić 4, Suljaković, Čičkušić 8.

DRINA: Hrustić 3, Spasojević 2, Joković, Vukojčić 7, Marković, Vidaković 2, Stefanović, Đedić, Čvorić 4, Ivanović 2, Nedić, Mijatović, Cvijić 1, Mitrović 3, Hajdarević, Janković.

(Zvornicki.ba/sportDC)

Podijelite nas :

loading...