Trojica zvorničkih mladića uhapšena u Kozluku zbog krijumčarenja migranata, traga se za četvrtim bjeguncem

Lišena slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“ naslov je današnjeg saopštenja Policijske uprave Zvornik. U Kozluku se prije dva dana dogodila prava akcija, policija je uočila migrante koji su se vozili u četiri automobila. Nakon što su automobili projurili pored policija koja ih je zaustavljala, nastala je potjera. Kada su policajci stigli automobile sa migrantima, vozača nije bilo. U pristiglom saopštenju se o ovom slučaju navodi:

Trojica zvorničkih mladića uhapšena u Kozluku zbog krijumčarenja migranata, traga se za četvrtim bjeguncem
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, 13.04.2019. godine, lišili su slobode lica inicijala M.P. (1998), S.L. (1997) i B.L. (1997), svi iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Naime, policijski službenici su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Kozluka, uočili četiri putnička automobila u kojima se nalazio veći broj lica za koja postoji sumnja da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom, gdje po uočavanju policijskih službenika, lica koja su upravljala putničkim automobilima nisu postupila po zakonito izdatom naređenju da zaustave vozilo nego su se udaljila sa lica mjesta.

Policijski službenici su ubrzo pronašli tri vozila pored kojih se nalazilo 11 lica iz Pakistana, Indije i Irana. Preduzimajući mjere u cilju pronalaska osumnjičenih lica, policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lica M.P. (1998), S.L. (1997) i B.L. (1997), koja se sumnjiče da su počinila krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“, dok se za četvrtim licem intenzivno traga.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(zvornicki.ba)

Podijelite nas :