Kompanija “Simetrija” d.o.o. Zvornik jedna je od kompanija koje je osnovao Zvorničanin Vitomir Tomić. Ovaj ugledni privrednik iz Zvornika sa svojom porodicom dosta uspješno vodi nekoliko kompanija uključujući i “Simetrija” d.o.o., a sve one danas svoje proizvode izvoze na strana tržišta. Zbog najsavremenijih linija koje su u ovim kompanijama, može se očekivati da se prodaja, ali i proizvodnja parketa u narednom periodu značajno proširi.

Zbog ogromne papirologije i administracije Tomići su odlučili da sirovinu bukve, hrasta i drugog drveta za potrebe svojih tvornica nabavljaju u privatnim šumama od privatnih vlasnika. Posljednjih godina na području Zvornika i okoline za potrebe kompanija otkupljeno je velike količine kubika bukve, hrasta, johe… na području Birča.

Otkup je stalno aktivan, pa svi ljudi koji imaju višak privatne šume mogu se javiti kako bi dogovorili saradnju, otkup, ali i način isplate koji nikada nije upitan prema bilo kojem privatnom licu. Pored otkupa drveta postoji mogućnost i pošumljavanja parcela sa kojih su posječena stabla. Ukoliko posjedujete višak šume, drveta i želite zaraditi prodajom, preradom drveta, odmah pozovite broj telefona: +387 66 619 278.

Kako nam Vitomir Tomić priča, on je u centar grada Zvornika doselio kao malo dijete još daleke 1964.godine iz naselja Gornja Kamenica, a u Zvorniku i danas živi. U Zvorniku je počeo raditi odmah nakon završenih studija, a prvi posao imao je u zvorničkom Sudu.

Danas Vitomir manje učestvuje u radu svih porodičnih kompanija, a više vremena provodi u prirodi i druženju s pčelama i drugim hobijima koje ima. Vitomir je u nekoliko navrata podržao i gradnju vjerskih objekata u svim dijelovima Zvornika bez obzira o kojoj se vjeri radilo.

Firme u vlasništvu porodice Tomić prve počele izvoziti u Kinu i daleki istok, više od dvadeset godina tradicije prvitanog biznisa

Prema riječima Vitomira Tomića posljednjih godina ima problema prilikom otkupa privatne šume na području Zvornika i okolnih opština zbog mješanja identiteta. Prema pisanjima na raznim portalima, a koji se bave posljednjim ratom, sa strašnim zločinom sa početka rata koji se dogodio na području Kamenice dovodi se u vezu sa muškarcem imena Vitomir Tomić i to iz Kamenice. Zbog tog navedenog mješanja identiteta, u vezu sa zločinom doveden je zvornički privrednik koji je cijeli život proveo u gradu Zvorniku, a za vrijeme rata nije bio u Kamenici tokom cijelog rata.

Saznao sam da se u Kamenici rodilo dva Vitomira Tomića. Koliko znam, moj imenjak je sad negdje u Srbiji.  Ispričao je Tomić svoj problem koji ne zna kako riješiti, a koji mu otežava život, druženje sa ljudima, poslovanje, te poziva sve institucije i svjedoke navedenog zločina da se što prije, ako može odmah pokrene proces vezan za pomenuti ratni zločin i sve stvari izvedu na čistac jer je nedopustivo da se meni pripisuje nešto s čim nemam veze i što osuđujem cijelim svojim biće i protiv čega se čitav život borim, priča Tomić.

Cijeli život radim i putujem sa ljudima svih vjera, nacija, rasa i nikada nisam s tim imao problem u mom životu. Nemam se zbog čega stidjeti sebe u ratnom periodu, kao ni u onom što je bilo poslije rata, pa molim sve da imaju na umu sve što sam naveo i da ono što znaju o bilo kojem zločinu prijave u Sud, SIPA-u, policiju i pomognu da se neriješeni zločini razriješe jer žrtva je žrtva.

Vitomir ujedno poziva sve ljude koji imaju svoje šume, a žele prodati stabla hrasta, bukve i drugih vrsta drveta da se jave kako bi uspostavili saradnju na obostrano zadovoljstvo. Prema njegovim riječima godinama traje otkup na području Zvornika i okoline i svi su zadovoljni. Ukoliko želite poslovati sa nama, odmah pozovite broj telefona: +387 66 619 278

FOTO: Vitomir Tomić u jednom od proizvodnih pogona
FOTO: Vitomir Tomić u jednom od porodičnih proizvodnih pogona

Vitomir Tomić danas živi skromno i radi za ono što je najvrjednije, a to je porodica.