Nakon što je se 2015.godine  na tržištu u Zvorniku pojavio “Autoservis” Mahmutović, rijetki su očekivali ubrzan razvoj i mjesto u samom vrhu zvorničkihauto-servisa. Danas četiri godine poslije početka, autoservis u kojem rade braća Ramo i Rešad Mahmutović postaje nedovoljno velik da usluži sve mušterije.

Braća iz "Autoservisa Mahmutović" razmišljaju o proširenju kapaciteta servisa

Nakon dvije godine rada autoservis je od zarađenog novca i uz svesrdnu pomoć i podršku federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice uspio da kupi novu lokaciju u mještu Đile u Karakaju. Na tom lokalitetu uspjesli su u kratkom vremenskom periodu svojim radom uz pomoć prijatelja da izgrade jedan od najmodernijih autoservisa na području Zvornika.

Danas četiri godine nakon teškog početka, autoservis Mahmutović bi prema riječima Rešada trebao da ima tri umjesto dvije dizalice jer je to kapacitet koji bi mogli ispuniti i sa svojim mušterijama postići. Braći Rami i Rešadu uskoro će se u autoservisu pridružiti i treći brat po imenu Zaim koji je stekao neophodnu praksu iz oblasti mehanike. Braća Mahmutović planiraju proširenje kapaciteta u budućnosti i samo je pitanje kada će i ovo današnje ciljeve realizovati, kao i one ranije koje su imali.

Braća iz "Autoservisa Mahmutović" razmišljaju o proširenju kapaciteta servisa

O radu ovog servisa pisali smo i ranije u kojima smo predstavili Rešada i Ramu Mahmutović, vrhunske mehaničare koji dolaze iz porodice koja se tradicionalno bavi automehanikom. Svoj zanat su stekli u Tehničko-školskom centru u Karakaju, a još za vrijeme školovanja osvajali su nagrade za najbolje učenike iz oblasti mehanike. Prilikom posjete ovom servisu, zatekli smo i dvojicu praktikanata koji pohađaju TŠC u Karakaju, a tu školu su ranije sve trojica braće ranije završila sa dosta uspjeha.

Ovo je jedna od ljepših priča u gradu Zvorniku, ako se uzme u obzir da su sve trojica braće mlađa od 30 godina da su odrasli bez majke i da su se na potez privatnog posla odlučili kada su u prosjeku imali 22 godine i to nakon što su nekoliko godina bila najbolji mehaničari u elitnim zvorničkim autoservisima. Danas četiri godine kasnije nakon teškog početka, braća Mahmutović imaju jedan od najelitnijih autosevisa sa potencijalom da se širi kako bi ispunili sve potrebe potencijalnim novim i svojim stalnim mušterijama.

Braća iz "Autoservisa Mahmutović" razmišljaju o proširenju kapaciteta servisa
Na kraju radnog vremena u zimskom periodu

Zanimljiva je i anegdota koju otac Hamdija priča o tome kako je Ramo jedan od sinova prije dvije godine dobio poziv iz Austrije od poslodavca kod kojeg je sezonski radio. Prema riječima Hamdije nakon što je Ramo rekao da ne želi ići u Austriju i da to neće činiti ni u budućnosti, morao je više od pola sata ubjeđivati nekadašnjeg poslodavca da nije ljut i povrijeđen i da u Bosni može zaraditi sasvim dovoljno da mu odlazak u Austriju više nije potreban.

Nakon što su naučili u školi svoj zanat, stekli potrebnu praksu, odlučili se pokrenuti posao i danas nakon 4 godine teškog rada imaju jedan od najboljih autoservisa u svom gradu. Primjer za sve one koji upisuju srednju školu danas, kao i onim koji završavaju.

Autoservis Mahmutović na novoj lokaciji, boljom radionicom i istim kvalitetom
Svaki dan radno od 8 do 17 sati

(Zvornicki.ba)