Smijenjeni načelnik Policijske uprave Gradačac i njegov zamjenik

Nermin Sulejmanović je u Gradačcu ubio najmanje tri osobe, a ranio je tri od čega je jedna u teškom stanju, prenio je Klix.ba informacije iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Ubica je u jutarnjim časovima uživo na Instagramu prenosio ubistvo nevjenčane supruge N. H. Osim nje, ubio je oca i sina (23) koje je dobro poznavao te ranio jednu žensku osobu koja je majka i supruga ubijenih. U masovnoj pucnjavi su ranjeni još jedan policajac i građanin.

Na društvenoj mreži Sulejmanović je objavio videosnimak, koji je kasnije obrisan, u kojem navodi koga je sve ubio i ranio. Iz UKC-a Tuzla su nam potvrdili njegove navode.

Ranjen je jedan policajac koji nije smješten na UKC, stoga glasnogovorniku Eldaru Šehiću nije bio poznat njegov stepen povreda, no istaknuo je da je ženska osoba životno ugrožena, a povrijeđeni muškarac van životne opasnosti s povredama donjih ekstremiteta.

“Jedna žena je životno ugrožena. Riječ je o ženi koja je 1969. godište. Zadobila je prostrelne rane u predjelu trbuha zbog čega je smještena na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju. U operacionoj je sali gdje se doktori bore za ženin život”, rekao namje Šehić.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o majci ubijenog 23- godišnjeg mladića.

Portparol UKC-a navodi da je druga povrijeđena osoba N. P. te da je u UKC dovezen sa povredama donjih ekstremiteta zbog čega je hospitaliziran u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Nije u životnoj opasnosti.

S obzirom na to da se na jednom od videosnimaka, koje je ubica objavio na Instragramu, čuo plač djeteta, mnogi su pretpostavili da je među žrtvama i beba. Međutim, prema informacijama iz UKC-a i policije nema ubijenih maloljetnih osoba, a ni hospitaliziranih.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, nakon ubistva supruge,ubica je sjeo u svoj automobil, zaputivši se u centar Gradačca, u nakani da nastavi sa svojom, kasnije će se ispostaviti, krvavom osvetom.

Zaustavio se u blizini jednog ugostiteljskog objekta, nakon čega je sa nekoliko hitaca iz pištolja teško ranio muškarca mlađe životne dobi. Taj 23-godišnjak je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su ga ljekari pokušali reanimirati.

“Sve se odigralo u nekoliko trenutaka. Izašao sam iz svog objekta kako bih uslužio mušteriju, nakon čega je on stigao sa automobilom. Veoma brzo je ispalio dva hica u pravcu muškarca koji je bio u drugom automobilu, nakon čega se udaljio”, priča nam jedan od očevidaca.

Sulejmanović je nakon toga otišao na drugu lokaciju gdje je ubio drugu mušku osobu. Naknadno je utvrđeno da je riječ o ocu muškarca kojeg je ranije ubio u automobilu u blizini ugostiteljskog objekta.

“Oni su od ranije bili u sukobu. Pokrenuli su neki zajednički posao u kojem nisu uspjeli, imali su razmirice. One su dodatno produbljene određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu i ovo je zapravo jedan oblik njegove osvete”, ističe nam očevidac sa početka priče. Nakon trostrukog ubistva te u međuvremenu ranjavanja tri osobe od kojih je i jedan policajac, Sulejmanović se udaljio od grada te je na lokalitetu koji pripada naselju Ledenice izvršio samoubistvo. Nešto prije toga, uživo se javio svojim pratiteljima na društvenoj mreži Instagram, što je mnogima dodatno zaledilo krv u žilama.

Građani Gradačca su i dalje u šoku i nevjerici, a mi smo u nastavku našeg kretanja kroz grad uspjeli razgovarati sa još jednim srednjovječnim muškarcem.

“Sulejmanovića lično nisam poznavao, ali mogu reći da je njegovo ponašanje bilo nedolično, shodno onome što sam viđao na gradskim ulicama. Svi smo tokom cijelog dana bili veoma uznemireni. Trebat će vremena kako bismo se smirili”, ističe on.

Ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović nam je kazao da je shodno dosadašnjoj istrazi utvrđeno da je Sulejmanović ljude ciljano ubijao iz osvete.

Sulejmanović se nakon počinjenih ubistava i ranjavanja poznanika, sugrađana i službenih osoba suočio s policijom prilikom čega je pred njima izvršio samoubistvo.

Zbog svega što se desilo u Gradačcu je proglašena trodnevna žalost.

Masovni ubica Nermin Sulejmanović koji je ubio tri osobe u Gradačcu, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo, poznat je od ranije policijskim organima.

Rođen je 10. februara 1988. godine u Gračanici, a bio je jedan od uhapšenih 2014. godine zbog pokušaja krijumčarenja velike količine marihuane u Hrvatskoj.

Te godine je uhapšen u akciji “Nikita” zbog krijumčarenja 806 kilograma marihuane.

Naime, policija u Hrvatskoj je prisluškivala razgovore 11 dilera, među kojima je bio i Sulejmanović, te ih je uhapsila prilikom dogovorene primopredaje.

Droga je dopremljena iz Albanije u Hrvatsku, odakle je bio predviđen transport u kontinentalni dio.

Dvije godine kasnije, Kantonalni sud u Tuzli raspisao međunarodnu potjernicu za njim 2016. godine zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem.

Ono što je vidljivo iz njegovih profila na društvenim mrežama je da je u posljednjem periodu bio aktivan u svijetu fitnessa, davao je privatne časove i učestvovao na takmičenjima.

Osvajao je i medalje na međunarodnim takmičenjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *