Ulicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičar

Povodom devete godišnjice rada Udruženja „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice, više od 300 mladih muzičara iz ove ugledne srebreničke institucije kroz centar grada je organiziralo muzičku šetnju te svirkom i pjesmom oduševilo građane.

Ulicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičar

U protekle tri godine “Kuća dobrih tonova” dobitnik je nekoliko međunarodnih visokih priznanja. Prva je glavna nagrada “Filipin anđeo” u Njemačkoj iz 2015. godine za kampanju “Kad se srca slože”, koja je prikupljala sredstva za pomoć žrtvama velikih poplava tokom 2014. godine u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, gdje su djeca prikupila 10.000 eura za obnovu poplavljenih škola u regiji.

Tu je i prestižna američka nagrada “Top achievement in music”, koju dodjeljuje Global Music Award za pjesmu “Love people” autora dječijeg hora “Kuće dobrih tonova” i 1.000 djece iz čitavog svijeta, čime je ova pjesme postala svjetska dječija himna.

Ulicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičar

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je multietnički muzički projekt pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana koji okuplja više od 350 djece od 2 do 17 godina. Program se realizira od 2012. godine i besplatan je za svu djecu.

(Avaz)

Podijelite nas :