Wednesday, June 3#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Ulicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičar


Prati novosti i na fejsbuku!

Povodom devete godišnjice rada Udruženja „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenice, više od 300 mladih muzičara iz ove ugledne srebreničke institucije kroz centar grada je organiziralo muzičku šetnju te svirkom i pjesmom oduševilo građane.

Ulicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičar

U protekle tri godine “Kuća dobrih tonova” dobitnik je nekoliko međunarodnih visokih priznanja. Prva je glavna nagrada “Filipin anđeo” u Njemačkoj iz 2015. godine za kampanju “Kad se srca slože”, koja je prikupljala sredstva za pomoć žrtvama velikih poplava tokom 2014. godine u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, gdje su djeca prikupila 10.000 eura za obnovu poplavljenih škola u regiji.

Tu je i prestižna američka nagrada “Top achievement in music”, koju dodjeljuje Global Music Award za pjesmu “Love people” autora dječijeg hora “Kuće dobrih tonova” i 1.000 djece iz čitavog svijeta, čime je ova pjesme postala svjetska dječija himna.

Ulicama Srebrenice sviralo i pjevalo više od 300 mladih muzičar

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je multietnički muzički projekt pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana koji okuplja više od 350 djece od 2 do 17 godina. Program se realizira od 2012. godine i besplatan je za svu djecu.

(Avaz)

Podijelite nas :

loading...