Na ova ostvarenja možda ste i zaboravili, gledajući ih, vratit ćete se u djetinjstvo, dok će i vaši mališani sigurno uživati u tim prelijepim kadrovima.

20200325_211707

Za vrijeme boravka u kući zbog karantina prouzrokovanog koronavirusom, nekima je potrebno proširiti televizijski repertoar koji je namijenjen i mlađoj populaciji, piše CNN. Postoji širok izbor televizijske ponude koju može pratiti cijela obitelj, pored popularnih Disneyjevih filmova.

Prisjetimo se naziva koji današnje roditelje vraćaju u djetinjstvo, a koji uključuju i animirane klasike kao što su: The Wizard of Oz, E.T. the Extraterrestrial, Home Alone i Mary Poppins koji su uvijek topla preporuka.

Ako niste gledali, a poželjeli ste blagdansku atmosferu, pogledajte – It’s a Wonderful Life, Miracle on 34th Street, The Santa Clause. Možda je sada pravi trenutak da ovim filmovima date šansu.

Što se tiče ostalih Disneyjevih igranih filmova, nisu svi doživjeli slavu i ostali popularni i u starosti, što ne znači da su loši. Old Yeller, recimo, može biti film na koji će vaše dijete odreagovati jako dobro.

Pretpostavimo da imate mlađu djecu ili djecu već upoznatu s navedenim filmovima. U tom slučaju na listu možete dodati Pixar, DreamWorks i Illumination kompanije (kuća filma Despicable Me), Spider-Man Into the Spider-Verse, igrani filmovi koje nudi Disneyjev kanal itd.

Evo još nekih filmova na koje ste možda zaboravili, a mogli biste ih pogledati ponovno u porodičnom okruženju:

Babe iz 1995.

Malo prase za koje se ispostavi da posjeduje talent da razumije ovce.

The Secret Garden iz 1993.

Postoji nekoliko verzija ovog filmskog klasika koji govori o siročetu koje živi u jezivoj, staroj kući u kojoj postoje čudne stvari, ali jedna je posebno lijepa.

A Little Princess iz 1995.

Film režisera Alfonsa Cuarona koji je osvojio Oscara za Roma. Priča govori o mladoj djevojci za vrijeme Prvog svjetskog rata, koja misli da joj je otac poginuo. Ona, maštajući, stvara kratke fantastične priče o bogatom svijetu.

The Black Stallion iz 1979.

Možda malo spor, za mlađu djecu. Prvoklasna verzija knjige Waltera Farleya.

Field of Dreams iz 1989.

Film ispunjen fantastikom i ljubavlju prema bejzbolu u kojem Kevin Costner igra glavnu ulogu. Duboke emocije za stariju djecu, a možete ga (ponovno) pogledati i sami.

Jason and the Argonauts iz 1963. godine i The Seventh Voyage of Sinbad iz 1958. godine

Čarobnjak posebnih efekata Ray Harryhausen koji je u ovom razdoblju napravio mnogo zabavnih avantura. Može sadržavati malo nasilja i dijalozi mogu biti staromodni, ali i dalje iznimno zabavni.

The Court Jester iz 1955. godine

Teško ga je pronaći, ali ako se iznenada pojavi, vrijedno je pogledati ovu savršenu komediju o dvorskoj ludi koju greškom miješaju s Robin Hoodom.

John Carter iz 2012. godine

Ovo je adaptacija naučnofantastične, komične novele pisca Edgara Ricea Burroughsa, o veteranu civilnog rata koji je misteriozno premješten na Mars gdje uživa u izvanrednim moćima.

The Thief of Bagdad iz 1940. godine

Temeljen na priči Aladdin, ovaj igrani film može biti malo strašan za djecu mlađeg uzrasta, ali posebni efekti, akcija i fantastika su savršeni.

The Iron Giant iz 1999. i Coraline iz 2009. godine

Oba su filma podcijenjena u svoje vrijeme. Snimani su tehnikom “kadar po kadar” i definitivno u sebi sadrže pomalo mračnih trenutaka. Svakako, oba su jako vrijedna gledanja.
(Klix)