Održana sjednica Skupštine grada Zvornika: Miloš Tomić novi direktor Doma zdravlja, a Darko Stefanović zamjenik gradonačelnika Zvornika

Odbornici Skupštine Grada Zvornika na 32. redovnoj sjednici usvojili su Izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih investicija za period 2023-2025. godina.

Izvještajem su obuhvaćeni kapitalni projekti za prošlu godinu po oblastima, a naglašeno je da je u 2023. godini bila predviđena realizacija ili početak realizacije 33 kapitalna projekta ukupne vrijednosti 126.175.000 KM. Pri tome je planirano da se 29.383.000 KM investira u 2023.godini, a iznos od 84.178.000 KM u periodu 2024-2025. godina.

Podaci pokazuju da je ukupno investirano 18. 583.131 konvertibilnih maraka, odnosno da je realizovano 63,24% od ukupnog plana za prošlu godinu.

„Dvije trećine plana je realizovano, a razlog zbog kojeg nismo u potpunosti realizovali planirano jeste projekat vodovodne mreže „Pilica – Lokanj“ faza dva, čija je vrijednost deset miliona i koji je počeo ove godine. Znači samo je on kasnio, svi ostali projekti idu nekom planiranom dinamikom.“ – poručio je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Po oblastima, najveći procenat realizacije je ostvaren u oblasti saobraćajne infrastrukture, zahvaljujući tome što su obezbijeđena značajno veća sredstva iz budžeta za izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture u mjesnim zajednicama i na području grada. U oblasti zdravstva ostvareno je 99,61%, a u oblasti komunalne infrastrukture 25,74% plana. Najniži procenat realizacije je u oblastima kulture, turizma i zaštite životne sredine.

Na današnjoj sjednici razriješen je vršilac dužnosti direktora zvorničkog Doma zdravlja Radivoje Aćimović, a za novog direktora izabran je dosadašnji zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić. Za novog zamjenika gradonačelnika imenovan je Darko Stefanović, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju gradskog menadžera.

„Ovu priliku koristim da se zahvalim gospodinu Radivoju Aćimoviću na saradnji koju smo imali i poželim sreću gospodinu Tomiću“ – istakao je gradonačelnik Ivanović.

Većinom glasova, odbornici su usvojili i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o formiranju Prvostepene stručne komisije o procjeni potreba i usmjeravanju djece i omladine sa smetnjama u razvoju.

(Izvor: Grad Zvornik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *