Zvorničke škole spremno dočekuju početak nove školske godine (FOTO)

Ljetnji raspust i višemjesečnu pauzu rukovodstva zvorničkih škola iskoristila su da uz podršku Gradske uprave riješe neke od prioritetnih infrastrukturnih nedostataka, a sve u cilju kako bi spremno dočekale učenike i prvo školsko zvono 2. septembra.

U područnoj Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Oraovcu zamijenjena je stolarija, popravljen je krov, uređuju se učionice, a Grad je donirao i pet računara. Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetu ovoj školi iskoristio je da se i lično uvjeri u kvalitetnije uslove.

„Ulaganje u obrazovanje je investicija u budućnost i ulažemo maksimalne napore da u svim našim školama učenicima omogućimo kvalitetnije uslove za rad i boravak. U Oraovcu smo dosta toga uradili, a potrudićemo se da do početka grejne sezone zamijenimo i odžak, jer je to u ovom momentu najpotrebnije“ – poručio je Ivanović.

Nakon Oraovca, gradonačelnik je posjetio i Osnovnu školu „Nikola Tesla“ u Pilici, gdje je Grad donirao 10 računara i 50 školskih klupa, od čega je 20 namijenjeno za ovu školu, a 30 za potrebe područne školu u Lokanju. Nova oprema olakšaće i učenicima i nastavnicima, kaže direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Milena Ilić.

„Donacija je veoma značajna za naše učenike, posebno za odvijanje nastave informatike. Svaki učenik će u kabinetu imati na raspolaganju računar. Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci i vjerujem da će naša saradnja i ubuduće biti na zavidnom nivou“ – poručila je Ilićeva.

Na školskom objektu u Karakaju saniran je krov, upodručnom odjeljenju u Barama su promijenjena vrata, a nabavljene su i nove stolice. Na objektu područne škole „Desanka Maksimović“ u Petkovcima privodi se kraju uređenje školskih toaleta i sanacija mokrih čvorova. Nadležni su poručili da će jedan od glavnih prioriteta u narednom periodu biti ulaganje u područnu školu u Ceru.

„Sve što se uradi u našoj školi, uradi se zahvaljujući gotovo isključivo Gradskoj upravi. Zahvaljujući projektima spremno ćemo dočekati početak nove školske godine“ – istakla je direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Sanja Tanacković.

U Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Drinjači uređuju se svlačionice, a krečenje i sređivanje učionica provodi se i u drugim školama.

I u dva zvornička srednjoškolska centra je radno. U Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ okrečeni su kabineti, a kancelarije su dobile klimu. Uz podršku Grada, počela je i izgradnja učionice na otvorenom. Čiste i uređene učionice dočekaće i srednjoškolce u Tehničkom školskom centru u Karakaju.

Zvorničke škole za deset dana širom će otvoriti svoja vrata, a učenike će dočekati bolji uslovi nego lani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *