U Zvorniku uhapšena ženska osoba za kojom je tragao MUP zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave

Na graničnim prijelazima otkriveno osam osoba prema potragama sudova i policije, naslov je pristiglog saopštenja iz Granične policije BiH koje u nastavku prenosimo u potpunosti:

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 20. augusta 2024., lišili su slobode M.D. (1961.), državljanku BiH. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njom zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predata službenicima MUP-a Republike Srpske. Prethodno, 18. augusta 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S.Đ. (1986.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog krivičnog djela Razbojništvo. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran, također, na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 20. augusta 2024., predali su M.Š. (1991.) službenicima Policije Brčko distrikta BiH, nakon što je utvrđeno da je Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Prevara. Državljanin Republike Slovenije je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brčko.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su pri izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode S.D. (1999.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Derventi potražuje ovog bh. državljanina zbog krivičnog djela Teška krađa. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 20. augusta 2024., lišili su slobode M.O. (1968.) prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da Općinski sud u Orašju potražuje ovog bh. državljanina zbog krivičnog djela Krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 19. augusta 2024., na letu iz Beča, lišili su slobode D.P. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog krivičnog djela Omogućavanje uživanja opojnih droga. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 16. augusta 2024. prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod lišili slobode A.H. (1992.). Utvrđeno je da Općinski sud u Zenici potražuje ovog bh. državljanina zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 20. augusta 2024., lišili su slobode F.S. (1979.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *