Ubijena žena u Gradačcu, jedan osumnjičeni uhapšen (VIDEO)

Ženska osoba, starije životne dobi, sinoć je ubijena u Gradačcu, a za zločin se sumnjiče dvije mlađe muške osobe. Kako je potvrđeno za Klix.ba, jedan od njih je uhapšen neposredno nakon ubistva u  naselju Požarike, a prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Ubistvo je počinjeno u neposrednoj blizini Osnovne škole Požarike, a žena je najvjerovatnije usmrćena tupim predmetom.

Iz policijskih izvora za Klix.ba je potvrđeno da je ubistvu prethodio verbalni konflikt između žene i muškaraca.

Iz policijskih izvora se saznaje da je muškarac stariju ženu usmrtio u prisustvu jednog mladića koji je u ovom predmetu svjedok, a ne osumnjičeni.

Žena je najvjerovatnije usmrćena tupim predmetom, navodno kamenim blokom.

“Avaz” prenosi da je Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona saopštila da su sinoć oko 19:40 dobili prijavu da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu.

“Zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe.

“S tim u vezi, jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije PU Gradačac”, navela je portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

O događaju je upoznata i dežurna tužiteljka KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja. Uviđaj će izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *