U petak je na platou ispred Muzičke škole održan Humanitarni bazar u cilju prikupljanja sredstava za otvaranje prve senzorne sobe u Zvorniku. Ovaj događaj privukao je brojne građane, ali i važne ličnosti iz zdravstvenog sektora i gradske uprave, koji su pružili svoju podršku ovoj plemenitoj inicijativi.

Bazar su posjetili ministar zdravlja Republike Srpske, Alen Šeranić, direktor zvorničke bolnice, Ivan Popović, te gradonačelnik Zvornika, Bojan Ivanović i simbolično ”pazarili” kako bi dali podršku ovoj akciji. Njihovo prisustvo i podrška ovom projektu dodatno su ohrabrili organizatore i učesnike.

Inicijativa za otvaranje senzorne sobe od velikog je značaja za grad, jer senzorna soba nije namenjena samo djeci s posebnim potrebama, već i odraslim osobama koje se oporavljaju od hroničnih bolesti ili težih akutnih stanja. Otvaranjem ovakvog prostora, Zvornik bi postao pionir u pružanju senzorne terapije, čime bi se unaprijedila zdravstvena podrška u lokalnoj zajednici.

Zahvaljujući nesebičnom angažmanu mališana, predvođenih njihovom učiteljicom, kao i velikodušnoj podršci građana, na bazaru su prikupljena značajna sredstva koja će omogućiti početak realizacije ovog važnog projekta. Organizatori su izrazili zahvalnost svim prisutnima, ističući da je solidarnost i humanost zajednice ključna za uspjeh ovakvih inicijativa.

Nakon bazara, Zvorničani imaju priliku pokazati svoju humanost jer nam večeras predstoji i Humanitarno veče u novoj Viktoriji, gdje će se okupiti građani svih generacija kako bi nastavili podršku akciji.

Ovi događaji dokazaju plemenitost i solidarnost ljudske zajednice u Zvorniku koja je nastala na osnovu želje za činjenjem dobra i jedino mogu donijeti dobro i osigurati bolje uslove za sve.

Ovo je samo početak, a Zvornik pokazuje da zajedno možemo graditi bolje sutra.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *