Poznat uzrok smrti košarkaške legende iz Kalesije, oglasila se i policija

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona oglasili su se povodom tragedije u kojoj je stradao Asim Paščanović-Pars, legendarni košarkaš, ali i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesije, a koji je zvršio suicid i to vješanjem.

– Danas, 23.9.2024 godine oko 10:40 sati, Policijska stanica Kalesija je zaprimila prijavu da je u mjestu Tojšići, općina Kalesija A.P., rođen 1974. godine izvršio suicid vješanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave. Smrt A.P. je konstatovao ljekar Doma zdravlja Kalesija. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputama je tijelo predato porodici- navodi se uz MUP-a TK.

Fudbalska Akademija FK Sloga Tojšići se oglasila povodom tragedije:

Tužan dan je osvanuo za Tojšiće. Naš proslavljeni košarkaš Asim Pars Paščanović je preselio na bolji svijet. Asima ćemo pamtiti kao dobrog čovjeka, vrhunskog sportistu, osvajača velikog broja medalja na klupskom i reprezentativnom nivou. Manje je poznato, da je nekada kao dječak bio i član naših omladinskih selekcija ( a što je često u svojim intervjuima isticao).

Neka ti je lahka zemlja Asime, da ti uzvišeni Allah dz š oprosti sve grijehe i podari Džennet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *