Zvanične informacije o slučaju gašenja cigareta na vratu učenice iz Bratunca od strane drugog učenika iz iste osnovne škole

Još jedan uznemiravajući slučaj vršnjačkog nasilja zabilježen je u Bratuncu, a javnost je ponovo zgrožena surovošću malodobnih maloljetnika koji pohađaju osnovnu školu u ovom gradu.

Prema dostupnim informacijama koje su saopštili roditelji povrijeđene učenice i drugih učenika iz odjeljenja nasilan dječak je ugasio cigaretu na vratu djevojčice koja se nalazila u učionici svog razreda tokom odmora izmeđ dva časa u osnovnoj školi.

Iz Policijske uprave Zvornik odgovorili su detaljno na upit portala Zvornicki ba, a njihov odgovor u potpunosti prenosimo:

U vezi sa Vašim pitanjem obavještavamo Vas da je navedeni događaj prijavljen Policijskoj stanici Bratunac, 26.09.2024. godine oko 09,10 časova, te su policijski službenici odmah postupili po istoj.

S obzirom da su i prijavljeno lice i oštećeno lice maloljetni sve mjere i radnje su preduzimane u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske, te je 27.09.2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina dostavljena Dopuna izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama broj: 19-3/01-230-1126/24.

Policijska stanica Bratunac je 25.09.2024. godine dostavila tužilaštvu Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama pod istim brojem a u vezi događaja kojima je prijavljeno isto maloljetno lice ranije, istog mjeseca.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite OJT Bijeljina, s obzirom da se radi o maloljetnom licu.

Šta su roditelji djece iz Bratunca izjavili ranije pogledajte u video prilogu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *