Hrvatska CIAK Grupa objavila je u petak na Zagrebačkoj berzi da je uspjepno okončala proces preuzimanja firme Sim Impex d.o.o. Banja Luka, piše BiznisInfo.ba.

Proces preuzimanja započet je u aprilu ove godine, a bila su potrebna regulatorna odobrenja. BiznisInfo.ba podsjeća da CIAK-u ovo nije prva akvizicija u BiH. Prije tri godine su preuzeli također jednog od lidera u sektoru, banjalučku firmu Auto Milovanović.

CIAK ima razvijenu i vlastitu mrežu poslovnica u našoj zemlji, a sa ovim akvizicijama postaju lider sektora.

Inače, firma Sim Impex d.o.o. jedna je od vodećih nezavisnih distributera autodijelova (IAM) u Bosni i Hercegovini, ostvarujući promet veći od 21 milion eura s 245 zaposlenika na 33 lokacije širom Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući visoko razvijenom logističko-distributivnom sistemu, portfelju od nekoliko hiljada kupaca, asortimanu od preko 120.000 jedinstvenih referenci rezervnih dijelova i kvalificiranim zaposlenicima ima snažan potencijal da postane vodeći IAM distributer u Bosni i Hercegovini.

– Uzimajući u obzir core business CIAK Grupe i njenu prisutnost u Bosni i Hercegovini, firma Sim Impex d.o.o. jedan je od naših (CIAK-ovih) sljedećih koraka za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Evropi. CIAK Grupa želi toplu dobrodošlicu novoj kompaniji i novim članovima tima. Veselimo se daljnjem zajedničkom razvoju poslovanja, integraciji i sinergiji na razini CIAK Grupe – naveli su iz CIAK-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *