OJT U BIJELJINI: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST U PREDMETU VISOKE KORUPCIJE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD BIJELJINA

U nastavku prenosimo saopštenje iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini povodom hapšenja nekadašnjeg direktora Centra za socijalni rad u Bijeljini:

Osumnjičeni M.S. je osnovano sumnjiv da je tokom 2020. godine zloupotrijebio svoja službena ovlaštenja na način da je u svojstvu direktora Centra za socijalni rad, sredstva Centra za socijalni rad namijenjena za jednokratne pomoći građanima u stanju socijalne potrebe, u iznosu od 100.000,00 KM dodjeljivao suprotno Zakonu, pa je tako nalagao stručnim radnicima Centra – socijalnim radnicima S.G., D.,M., J.J., M.M., B.S., M.S., S.P. i A.B. da zaobilaze zakonom propisan upravni postupak za utvrđivanje ispunjavanja uslova za dodjelu jednokratnih pomoći građanima u stanju socijalne potrebe, a zatim lično on obavljao razgovore i davao imena lica i iznose koji će im se dodijeliti, bez da su ta lica stvarno i bila u stanju socijalne potrebe, na koji način je zapravo uskratio jednokratnu pomoć građanima koji su stvarno bili u stanju socijalne potrebe i kojima je pomoć i bila namijenjena.

Tačan iznos pribavljene protivpravne imovinske koristi koju je osumnjičeni pribavio za sebe ili treća lica, utvrdit će se tokom istrage.

Takođe, u odnosu na osumnjičenog M.S. je donesena i Naredba o sprovođenju finansijske istrage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *