Kompanija „Alumina“ zaposlila 22 nova radnika

Kompanija „Alumina“ zaposlila je 22 nova radnika koji su raspoređeni na radna mjesta u sektorima proizvodnje i održavanja, kao i u građevinskoj operativi. Tim povodom, menadžmet kompanije je upriličio susret sa novim radnicima, gdje su im uručeni ugovori o radu.

Direktor kompanije „Alumina“ Zoran Stevanović poželio je dobrodošlicu novim radnicima, očekujući od njih da se, kako je rekao, prilagode načinu rada u ovoj fabrici i da što bolje i brže uče kako bi radom i zalaganjem odgovorili radnim zadacima.

-„Alumina“ je jedna ozbiljna kompanija, koja ide u korak sa svijetom, gdje se prate sva dešavanja na evropskom i svjetskom tržištu. Uvodimo nove tehnologije i nove proizvode, pravimo nove pogone, a to je sve ništa ako nema ljudi, odnosno kvalitetnih radnika. Zato, ova fabrika mora da brine o ljudima, a da bi se brinula o njima, mora da ulaže u ljudske resurse i da se trudi da plate naših zaposlenika budu što je moguće veće u datom momentu, s obzirom na sve češća poskupljenja, što utiče na svakodnevni život naših ljudi – rekao je Stevanović.

Obraćajući se novoprimljenim radnicima, Stevanović je izrazio želju menadžmenta da stasaju u dobre i ozbiljne izvršioce poslovnih obaveza na svojim radnim mjestima.

-Očekujemo od vas da postanete dobri majstori i rukovaoci na svojim radnim mjestima, gdje budete raspoređeni – rekao je Stevanović.
On je istakao da će ovoj fabrici uvijek trebati dobrih i vrijednih radnika i takvi su, kako je rekao, uvijek dobro došli u ovaj kolektiv, gdje će adekvatno biti nagrađeni.

Kompanija „Alumina“ zaposlila 22 nova radnika

-„Alumina“ je jedina privatna firma u okruženju, gdje radnici dobijaju regres u iznosu od 1.500 KM, kao i posebne naknade za božićne i vaskršnje praznike, kao i za Dan Fabrike – istakao je Stevanović, te, uz želju za dobro zdravlje i porodičnu sreću, novoprimljenim radnicima je još jednom poželio srećan početak rada.

Novi radnici nisu krili zadovoljstvo što počinju raditi u najvećem zvorničkom kolektivu.
-Srećan sam što mi se ukazala šansa da radim u „Alumini“, kolektivu koji predstavlja veliki izazov, posebno za nas mlade ljude – kaže Dragan Mitrović, iz Branjeva, koji je ove godine stekao diplomu električara u Srednjoškolskom centru „Vujo Matić“ u Loznici.

Prvom poslu se raduje i Goran Ilić, rukovaoc građevinskih i pretovarnih mašina iz Cera.
-Daću sve od sebe da budem dobar radnik, jer ovdje u „Alumini“ radi mi otac skoro dvije i po decenije, a i djed je stekao penziju u ovoj fabrici – kaže Ilić.

Kompanija „Alumina“ zaposlila 22 nova radnika

Novi radnik u „Alumini“ je i električar Goran Tomić.

-Bez stalnog zaposlenja sam godinu dana, prije toga više od četiri godine sam radio u Njemačkoj kao električar, a s obzirom da sam porodičan čovjek i otac jednog djeteta, veoma je bitno da imam posao – kazuje Tomić.

Kompanija „Alumina“ trenutno zapošljava 1.340 radnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *