Sinn Studio, smješten u Torontu, postao je nagrađivani lider u razvoju i objavljivanju video igara virtualne stvarnosti.

Almir Brljak, rodom iz Novog Travnika, i njegov prijatelj iz djetinjstva, Alek Sin (Sinn), postigli su značajan uspjeh u gaming industriji s njihovom videoigrom “Swordsman”.

Ova srednjovjekovna borilačka igra, osmišljena za PlayStation VR, osvojila je srca igrača i trenutno drži prvo mjesto u Evropi, dok je na visokom drugom mjestu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Razvoj “Swordsman” započeli su s skromnim budžetom od oko 20 hiljada dolara (oko 40 hiljada KM), pokrivajući troškove razvoja i marketinga, dok su radili bez plate. Od svog lansiranja 2020. godine, igra se neprekidno nalazi među pet najpreuzimanijih naslova na PlayStation VR platformi, generirajući milionske prihode. Almir, kao vlasnik i glavni operativni direktor Sinn Studija, predvodio je poslovnu i marketinšku strategiju, a “Swordsman” je postao jedan od najistaknutijih naslova u industriji, nadmašivši prodaju popularnih brendova poput “The Walking Dead” i “Star Wars”.

Sinn Studio, smješten u Torontu, postao je nagrađivani lider u razvoju i objavljivanju video igara virtualne stvarnosti. Tim danas broji 40 talentiranih stručnjaka, uključujući profesionalce iz renomiranih kompanija kao što su Meta, Activision Blizzard i Ubisoft.

Almir aktivno surađuje s vodećim kompanijama poput Meta, PlayStation, ByteDance i HTC, te djeluje kao marketinški i poslovni savjetnik za vodeće kompanije u sektoru video igara na sreću u virtualnoj stvarnosti.

Često se pojavljuje na tehnološkim konferencijama u gradovima poput Pariza, Los Angelesa, Toronta, San Francisca, Bostona, Istanbula i Rotterdama, dijeleći svoja iskustva i vizije budućnosti gaming industrije.

(Avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *