POSJETA MALIŠANA PRVOG RAZREDA ODJELJENJU OFTALMOLOGIJE

Povodom Svjetskog dana vida, danas su našu ustanovu posjetili učenici prvog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika. Zajedno sa učiteljicom Tanjom Bećarević učenici su posjetili prostorije Odjeljenja oftalmologije gde su imali priliku upoznati se sa prostorom, apratatima i stručnim osobljem ovog odjeljenja.

Načelnik odjeljenja oftalmologije, dr Veselin Sandić specijalista oftalmologije, zajedno sa dr Borisom Bakovićem specijalistom oftalmologije, defektologom Milankom Cvjetinović i glavnom sestrom oftalmologije Zoricom Mirković, dočekali su naše male posjetioce i uz lijepo raspoloženje našim mališanima objasnili i pokazali kako se obavlja oftalmološki i defektološki pregled, a zatim i svakom prisutnom djetetu preventivno obavili pregled.

POSJETA MALIŠANA PRVOG RAZREDA ODJELJENJU OFTALMOLOGIJE

Pojedina djeca već su upoznata sa našim osobljem, obzirom da su roditelji na vrijeme prepoznali da je dijete potrebno odvesti na oftalmološki pregled, te je za pojedinu djecu učiteljici data preporuka da detaljan pregled, koju će prenijeti roditeljima.

Dobar vid je uslov za zdrav i kvalitetan život djeteta s obzirom na to da otvara vrata za mnoge profesije i aktivnosti, te je jako bitno na vrijeme uočiti i liječiti poremećaje vida kod djece.

Slabovidost je jedno od najčešćih stanja u dječijoj oftalmologiji, a koja je, bez obzira na učestalost, u praksi još uvijek nedovoljno prepoznata kao medicinski i socijalni problem.

POSJETA MALIŠANA PRVOG RAZREDA ODJELJENJU OFTALMOLOGIJE

Kako bismo ukazali na važnost ranih pregleda i dijagnostikovanje poremećaja vida kod djece pozvali smo učenike prvog razreda da obave preventivne preglede, da uvide da su pregledi kod ljekara prijatni, kao i da steknu naviku obavljanja preventivnih pregleda, kako bi i u budućnosti spriječili razvoj potencijalnih oboljenja.

POSJETA MALIŠANA PRVOG RAZREDA ODJELJENJU OFTALMOLOGIJE

Zahvaljujemo se divnom osoblju Odjeljenja oftalmologije uz koju su se mališani osjećali prijatno i dobrodošlo, rukovodiocima OŠ „Sveti Sava“ u Zvorniku, kao i učiteljici Tanji Bećarević i dječici odjeljenja I-2, koji su imali strpljenja i uljepšali dan svojom posjetom.

POSJETA MALIŠANA PRVOG RAZREDA ODJELJENJU OFTALMOLOGIJE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *