Košarkaši Drine poraženi na domaćem parketu na otvaranju nove sezone

U meču 1. kola Prve lige Republike Srpske košarkaši Drine Princip poraženi su na domaćem parketu od ekipe Prijedor Spartak rezultatom 82:87 ili po četvrtinama 26:21, 22:12, 15:27  i 19:27.

Domaći su dobro otvorili meč i u izjednačenoj prvoj četvrtini bili efikasniji i šutevima za tri poena napravili prednost pred drugu dionicu. Ista igra viđena je i početkom druge četvrtine, da bi kasnije domaći zaigrali mnogo brže i još efikasnije te se na odmor otišlo sa prednošću Drine Princip sa 15 poena razlike, 48:33.

U trećoj i četvrtoj dionici gosti su prvo smanjili zaostatak na tri poena, a onda i preokrenuli rezultat. Igrači Prijedora su najviše zahvaljujući velikom broju izgubljenih lopti domaćih došli do prednosti koju su zadržali do kraja meča.

Najefikasiniji u redovima domaćih bili su Vukić sa 20, te Jevtić sa 14 i Matić sa 12 poena, a kod gostiju Sorak je dao 28, a Todorović 23.

U meču smo vidjeli i prvu video provjeru u Zvorniku kada je trener gostiju tražio nesportski faul, ali je nakon pregleda snimka sudijska trojka ostala pri ranijoj odluci.

(infobirac.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *