Vrijeđao konobare u kafani, a onda ometao policijske službenike, uhapšen zajedno sa licem kojem mu je pomagalo u ometanju

Servisne informacije Policijske uprave Zvornik o značajnijim bezbjednosnim događajima za dan 22.10.2024. godine.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirano je jedno krivično djelo (u Kozluku), jedno narušavanje javnog reda i mira (u Milićima) i tri lica su lišena slobode (dva u Milićima i jedno u Kozluku). O hapšenju na području Milića iz Policijske uprave Zvornik je saopšteno:

Policijski službenici Policijske stanice Milići su 22.10.2024. godine lišili slobode lica inicijala B.L. i M.Š., oba iz Milića po članu 170. Zakona o prekršajima Republike Srpske. Policijskoj stanici Milići je navedenog dana oko 20,00 časova prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Milićima došlo do narušavanje javnog reda i mira vrijeđanjem i upućivanjem pogrdnih riječi ugostiteljskom osoblju od strane lica B.L. Postupajući po prijavi lice B.L. je policijskim službenicima pružilo pasivan, a zatim i aktivan otpor, dok je prilikom lišenja slobode navedenog lica, lice M.Š. ometalo policijske službenike u vršenju službene radnje. Protiv lica B.L. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu po članu 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, a protiv lica M.Š. po članu 24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *