Maloljetni ubica policajca ima svega 15 godina, uhapšen nakon što je nožem nanio teške povrede dvojici policajaca

Maloljetnik koji je večeras u Bosanskoj Krupi ubio jednog policajca, a drugog ranio, ima svega 15 godina. Kako je potvrđeno iz MUP-a USK za Klix.ba, napadač je 2009. godište i uhapšen je.

On je večeras napao policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, gdje je ubio jednog policajca iz Bosanskog Novog te ranio policajca iz Bosanske Krupe.

”Nažalost dok su se kolege snašle napadač je izvadio nož i nanio povrede jednom, a potom i drugom policajcu. Jedan je policajac je podlegao od zadobijenih povreda, dok je drugi prevezen u Kantonalnu bolnicu ”Dr Irfan Ljubijankić”. Prema nezvaničnim informacijama, ranjeni policajac je stabilno i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubljankić.

On kaže da su drugi policijski službenici odmah reagovali i maloljetnika stavili pod kontrolu i lišili slobode.

”Napadač je trenutno pod nadzorom policije. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, policija je dignuta na noge. U toku je uviđaj i istražne radnje radi utvrđivanja motiva i svih okolnosti napada”, rekao je Beganović.

Ulice Bosanske Krupe su večeras ispunjene specijalnom policijom, na terenu su pripadnici Specijalističke jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP-a USK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *