Prijedlog pritvora zbog ugrožavanja sigurnosti na području Policijske uprave Zvornik

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini uputilo je prijedlog za određivanje pritvora licu osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti. Nije precizirano gdje se ovaj slučaj dogodio, ali se može zaključiti da se radi o regiji srednjeg Podrinja. U nastavku pročitajte prijedlog OJT-a u Bijeljini:

PRIJEDLOG ZA ODREĐIVANJE PRITVORA PROTIV OSUMNJIČENOG S. A.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, Područna kancelarija u Srebrenici je dana 25.10.2024. godine uputilo Osnovnom sudu u Srebrenici Prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog S. A., zbog osnovane sumnje da je u nekoliko navrata tokom 2023. i 2024. godine, putem telefona i društvenih mreža „Instagram“ i „Messenger“, počinio produženo krivično djelo –Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Protiv osumnjičenog S. A. je predloženo određivanje pritvora shodno odredbi člana 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

“Ovom objavom ne prejudicira se ishod krivičnog postupka i ne narušava se princip presumpcije nevinosti. Svako se smatra nevinim dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *