Savršen trik za prženu ribu: Bez previše ulja dobit ćete hrskavu koricu i bogat ukus
Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mješavinu ulja

Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mješavinu ulja.
Treba da pomiješate 80 posto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i 20 posto ulja sa visokim sadržajem masti.
Ulje sa visokom tačkom dimljenja omogućava da se riba brzo isprži na jakoj vatri, a da ne zagori, dok ulje sa visokim sadržajem masti omogućava da se ravnomjerno isprži i da dobije hrskavu koricu i bogat ukus.
Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mješavinu ulja.
Treba da pomiješate 80 posto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i 20 posto ulja sa visokim sadržajem masti.
Ulje sa visokom tačkom dimljenja omogućava da se riba brzo isprži na jakoj vatri, a da ne zagori, dok ulje sa visokim sadržajem masti omogućava da se ravnomjerno isprži i da dobije hrskavu koricu i bogat ukus.